Prihvatilišta za odrasla i stara lica spremna za zimu

|   Info
U Prihvatilištu za odrasla i stara lica sve je spremno za prihvat osoba bez krova nad glavom tokom predstojećih hladnih meseci, rekao je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić prilikom obilaska te ustanove, preneo je Beoinfo.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet

Prema njegovim rečima, trenutno je u Prihvatilištu više od 50 korisnika, ali je sve spremno i za prihvat većeg broja osoba.

"Opredeljena je dodatno i jedna ustanova na Vračaru koja će zajedno sa ovom omogućiti sugrađanima kojima je potrebna ova vrsta pomoći da dobiju hranu, topli kutak, odeću i sve drugo što im je neophodno", naglasio je Radojičić.

Oko 80 odsto korisnika je do sada vakcinisano, tvrdi on i dodaje da je ove godine predviđeno 600.000 dinara za zdravstveniu zaštitu korisnika Prihvatilišta.

Radojičić je istakao da će ustanova na Vračaru obezbediti dodatnih 26 mesta, čime će se omogućiti ravnomerna raspodela osoba bez krova nad glavom.

On je podsetio da će biti izgrađen i nov objekat od 3.500 kvadratnih metara, a da je tehnička dokumentacija u izradi, pa se u narednom periodu očekuje da će biti mesta za ukupno 142 korisnika.