Momirović: Brza saobraćajnica važan projekat za Valjevo i Lajkovac

|   Info
Brza saobraćajnica Iverak – Lajkovac, koja će Valjevo povezati sa auto-putem Miloš Veliki je veoma važan projekat za Valjevo i Lajkovac jer stvara uslove za dolazak stranih investitora, ocenio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom posete gradilištu.
Foto: FoNet/MGSI

 

Izvor: FoNet

Momirović je, kako u saopštrenju navodi Ministarstvo, najavio plan da ove godine bude otvoreno "hiljade novih radnih mesta, od toga će samo jedna fabrika -'Hansgroje', otvoriti oko 500 mesta do kraja godine"

"Svega toga ne bi bilo da ne postoji perspektiva izgradnje ovog puta", rekao je Momirović i zahvalio kineskim partnerima, kompaniji Šangdong, ocenivši da će propjekat biti "velika pomoć i jako velika podrška" i da će "dati Valjevu primat u ovom delu zapadne Srbije".

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković potvrdio je da je najveća vrednost tog projekta to što je Valjevo postalo interesantno novim investitorima.

"Dokaz su dva ugovora koji smo potpisali sa dva nova nemačka investitora od kojij je jedan već započeo izgradnju svoje fabrike, a drugi će to početi u martu. To znači nova radna mesta, ne samo za Valjevo, već za čitav kolubarski okrug", rekao je Gojković.

Foto: FoNet/MGSI