Momirović: Srbija puno investirala u to da približi narode na Balkanu

|   Info
Umesto da pričamo o tome kako Srbija i Bosna i Hercegovina treba da grade moćan ekonomski savez sa tri milijarde evra trgovinske razmene, prinuđeni smo da se bavimo temama iz prošlosti, poručio je danas ministar trgovine Tomislav Momirović, koji je dodao da će se Srbija suprotstaviti ponižavanju svog naroda i države.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet

Momirović je, na regionalnoj konferenciji "Jedan region - jedno tržište" u Novom Sadu, poručio da je Srbija puno investirala u to da približi narode na Balkanu i poveže ekonomije kako bi se zajednički gradila bolja budućnost, saopštilo je Ministarstvo.

Nadamo da će ljudi iz regiona to prepoznati, da će biti partneri, da neće stavljati svoj politički kredibilitet da bi "prali" neke svetske nepravde. Nadam se da će se okrenuti svojim prijateljima u regionu, da će se okrenuti srpskom narodu koji pruža ruku svima u regionu, poručio je Momirović.

Zamenik predsedavajućeg Saveta ministara BiH Staša Košarac rekao je da se Srbija i Republika Srpska u kontinuitetu suočavaju sa političkim pitanjima, umesto da se razgovara o privrednoj saradnji.

Rezolucija o Srebrnici je ozbiljno političko pitanje koje je usmereno protiv interesa srpskoga naroda, rekao je Košarac, koji je podsetio i da BiH nije priznala Kosovo zahvaljujući politici predsednika RS Milorada Dodika.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar