Moskva dosledno podržava teritorijalni integritet Srbije

|   Info
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se sa otpravnikom poslova ambasade Ruske Federacije u Beogradu Denisom Kuznedeljevim, koji je tom prilikom istakao da zvanična Moskva dosledno podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.
Foto: Fonet

Izvor: Tanjug

Kuznedeljev je istakao da Ruska Federacija daje doprinos političkom rešenju pitanja Kosova i Metohije u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN i međunarodnim pravom.

Ruska Federacija, kazao je, prati dijalog Beograda i Prištine, u kom, prema njegovim rečima, Srbija ima konstruktivan pristup, nasuprot radikalne pozicije Prištine.

Đurić je Kuznedeljeva upoznao sa tokom i temama dijaloga Beograda i Prištine, istakavši da Beograd nastavlja da traga za kompromisom, odnosno rešenjem koje ne bi u potpunosti zadovoljilo nijednu od strana u dijalogu.

Đurić je još jednom zahvalio Ruskoj Federaciji na podršci koju na međunarodnom planu pruža Srbiji u borbi za zaštitu njenih državnih i nacionalnih interesa, izrazivši očekivanje da će ta podrška biti potrđena i intenzivirana u predstojećim fazama dijaloga, saopšteno je iz vladine Kancelarije za KiM.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar