Motociklista pokušao da ubije protivnika i za to dobio smešnu kaznu (video)

|   Sport
Na Moto GP2 šampionatu ljubitelji biciklizma mogli su da svedoče sumanutom potezu Romana Fenatija, koji je rivalu pri punoj brzini pokušao da pritisne kočnicu, čime je direktno ugrozio njegov život. Ako mislite da je za ovo dobio ozbiljnu kaznu sudija, razočaraćete se - prošao je samo sa dve trke suspenzije.
Foto: Youtube

 

Fenati je tokom trke Stefanu Manciju pokušao da povuče ručnu kočnicu, a razlog ovakvog glupog poteza je što je Manci nekoliko krugova pre toga pokušao da ga pretekne. Na snimku objavljenom na zvaničnom kanalu takmičenja jasno se vidi kako Italijan pokušava rukom da dosegne ručnu kočnicu svog suparnika, koji je šokiran na trenutak izgubio kontrolu nad motociklom.

Iako je kažnjen diskvalifikacijom sa samo dve trke, Fenatiju ovo nije prvi nesportski prekršaj, jer je pre tri godine svojim vozilom tokom zagrevanja sa staze izgurao jednog od protivnika.

Koliko je problematičan, potvrđuje i podatak da je 2016. godine izbačen sa auto-moto programa Valentija Rosija, upravo zbog nesportskog ponašanja na stazi.

 

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar