Možda kraće radno vreme

|   Info
Najava da se po ugledu na Švedsku i kod nas razmtra mogućnost skraćenja radnog vremena na šest sati, mnoge je obradovala, ali i zabrinula. Manje bi se radilo, ali se ne zna, da li bi plata ostala ista.

Kada jedna uređena i ekonomski jaka Švedska odluči da radni dan smanji na šest sati, to nije znak da želi da smanji učinak svojih radnika i zaposlenih.  Pitanje je da li se ovakav model može primeniti i na zemlje poput Srbije, gde radna nedelja zvanično traje 40 sati.

Naši sagovornici u anketi imaju različita mišljenja, na ovu temu i izmedju ostalog kažu: “Biće bolje, produktivnost će biti veća”, “Naš kraj je poljoprivredni i ljudi će imati vremena da se bave i proizvodnjom”, a ima i mišljenja da ” i ovako, sa osam sati, malo radimo”.

Iako se o mogućem, skraćenom  radnom vremenu, kod nas, još uvek raspravlje, ipak se odmah postavlja pitanje: “Kolika će mi biti plata, ako se skrati radno vreme?” Da ova ideja zaživi trebaće još izgleda mnogo vremena kod nas. A do tada ćemo raditi po starom radnom vremenu I sa starim platama.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar