MUP: Oprezno u saobraćaju

|   Info
Ministarstvo unutrašnjih poslova, uoči vikenda, pozvalo je sve učesnike u saobraćaju da povećaju oprez i poštuju saobraćajne propise.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

„Imajući u vidu predstojeći vikend kada se na našim putevima očekuju dodatne gužve, apelujemo na vozače da poštuju propisano ograničenje brzine i da koriste sigurnosne pojaseve i na prednjem i na zadnjem sedištu", rekao je Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije MUP.

Apelujemo na sve takođe da na put kreću odmorni i prave pauzu na svaka dva sata, istakao je on.

Radenković je naveo da je od početka ovog meseca na putevima u Srbiji zabeležena pojačana frekvencija saobraćaja uz povećen broj motocikala, mopeda, bicikala i pešaka, što je dovelo i do povećanja broja saobraćajnih nezgoda i nastradalih osoba.

Analize pokazuju da se u toku letnjih meseci dogodi najveći broj saobraćajnih nezgoda. Najčešći uticajni faktori nezgoda sa poginulim osobama u letnjim mesecima jesu neprilagođena brzina, propust vozača koji se odnosi na nepravilno sagledavanje saobraćajne situacije i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, navodi se u saopštenju.

Tokom letnjih meseci, kako se upozorava, neprilagođena brzina se kao uticajni faktor javlja u više od 40 odsto saobraćajnih nezgoda.