Na konkursu za izradu aplikacija nagrađeno pet najboljih srednjoškolskih timova

|   Infotehno
Kompanija Telekom Srbija saopštila je danas da je u okviru 10. mts app konkurs za izradu aplikacija za mobilne uređaje, nagrađeno pet najboljih srednjoškolskih aplikacija.
Foto: Pixabay

 

Izvor: FoNet

Finale i predstavljanje aplikacija održano je putem video konferencije, a žiri je jednoglasno za pobednike proglasio aplikacije Dreamscape, tima Augmentum iz Gimnazije "Svetozar Marković" iz Niša, e-help, tima F&A iz Gimnazije Mladenovac,  Livecart, tima MemoEasy iz niške gimnazije "Bora Stanković" i NDP i GrickApp, timova FikiCar i Narandže iz Računarske gimnazije u Beogradu.

Pobednički timovi tradicionalno su nagrađeni vrednim mobilnim telefonima i dobijaju priliku da u narednom periodu učestvuju u sledećem nivou takmičenja, Regionalnom app izazovu i odmere talenat i kreativnost sa najuspešnijim timovima iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, jer je konkurs pod istim uslovima održan i u organizaciji m:tel BiH i m:tel CG.

Učenici specijalizovanih odeljenja za matematiku, informatiku i računarstvo u gimnazijama koje su učestvovale u 10. mts app konkursu ističu da je konkurs za njih bio prilika da usavrše znanje i veštine koje su stekli u školi. Ove godine je dodatan izazov bio i da kroz aplikaciju ponude rešenja koja doprinose prevazilaženju situacija kao što je situacija izazvana epidemijom virusa korona.