Na novom EPS-ovom portalu "Uvid u račun" za 22 dana registrovano 220.000 korisnika i 35.000 uplata

|   Info
Na novom portalu "Uvid u račun" za 22 dana registrovano je 220.000 korisnika i 35.000 uplata, izjavila je direktorka Direkcije za javno snabdevanje u Elektroprivredi Srbije (EPS) Jadranka Ristić, saopštilo je danas to preduzeće.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Ristić je, na konferenciji "Smart eGoverment 2023", rekla da je 1. novembra pokrenut portal namenjen svim kupcima na garantovanom snabdevanju.

"Omogućava brz i jednostavan pristup e-računu odmah po formiranju, kao i bezbedno i brzo plaćanje bez odlaska u poštu ili banku. Plaćanje je moguće metodom IPS skeniraj ili platnim karticama. Na portalu su dostupne arhive računa i uplata iz prethodne tri godine", navela je Ristić.

Direktor Sektora EPS za informaciono- komunikacione tehnologije Miodrag Bogdanović rekao je da EPS radi na razvoju e-servisa kako bi građanima pružili još bolje usluge, navodeći da je kompanija već razvila sistem za predviđanje potrošnje električne energije korišćenjem metodologije veštačke inteligencije.

U saopštenju se dodaje da je o izazovima u primeni portala govorila šef Službe za podršku, EPS Snabdevanje Kraljevo Jelena Veličković, koja je istakla da su se oni odnosili na integraciju podataka iz sistema naplate pet regionalnih područja u jedinstveni model podataka.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar