Nacionalna konferecoija o filantropiji

|   Info
Budućnost davanja su građani i fondacija, zaključak je istraživanja o filantropiji koje je prezentovano na Nacionalnoj konferenciji. Trećina građana prepoznaje istaknute pojedince kao one koji najviše daju za opšte dobro, a čak 46 odsto građana spremno je da donira domaćoj fondaciji.
foto:Tv Kopernikus

Trag fondacija i Koalicija za za dobročinstvo organizovali su prvu godišnju Nacionalni konferenciju o filantropiji. Na konferenciji je rečeno da su građani prepoznati kao važan činilac za davanje za opšte dobro. Preko polovine građana i građanki Srbije veruje da „kad svako dao onoliko koliko može, mogla bi se prikupiti dovoljno velika svota koja bi znatno pomogla promene na bolje“

Ministar rada Zoran Đorđević, na otvaranju konferencije  rekao je da se intezivno radi ka punoj implementaciji socijalnih karata kojima će se praktično mapirati  socijalno ugrožene kategorije društva, što će u značajnoj meri olakšati i povečati efikasnost filantropskog rada.

Iako su domaće fondacije izložene negativnim kampanjama i pritiscima, 46 odsto građana kaže da je spremno da donira domaćoj fondaciji, što dokazuje da su prepoznate kao organizacije od poverenja, dok je čak 65 odsto ljudi čulo za neku od domačih fondacija.Sa druge strane 9 odsto građana veruje da domaće fondacije daju najviše za opšte dobro, a neposredno iza njih nalaze se strane fondacije, sa 8 odsto građana koji u to veruju.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar