Nagrada „Svetislav Milić“ u oblasti nauke za Vuka Bibića i Veljka Đurića iz Niša

|   Život
Komisija za dodelu Nagrada „Svetislav Milić“ – mladima od srca donela je jednoglasnu odluku da nagradu u oblasti nauka i obrazovanje, podele Vuk Bibić, student Elektronskog i Prirodno – matematičkog fakulteta i Veljko Đurić, učenik prve godine Gimnazije „Svetozar Marković“.

 

Organizacija „Nađi Raula“ iz Niša i Centar za inovacije „ITKonekt“ iz Beograda, koje su ove godine organizovali prvu dodelu nagrada „Svetislav Milić“ - mladima od srca, preneli su da se nagrada Vuku Bibiću i Veljku Đuriću dodeljuje „za izvanredne rezultate u oblasti nauke i obrazovanja“. To je u Gradskoj kući saopštio Hadži Ivan Redi, član komisije za dodelu Nagrada.

Vuk Bibić

Vuk Bibić, rođen je 13.02.2000. godine u Nišu i od malena se interesovao za računare. Kasnije, kroz osnovnu školu je to interesovanje preraslo u ljubav prema prirodnim naukama. U osnovnoj školi se takmičio iz matematike, fizike, hemije, programiranja i engleskog jezika. Takođe je osvajao razne nagrade na takmičenjima kao što je „Tesla info kup“. Naročite uspehe je postigao iz hemije i programiranja. Osnovnu školu je završio kao učenik Generacije, a nakon toga je upisao Gimnaziju „Bora Stanković“ , koju takođe završava kao učenik generacije. Trenutno je student Elektronskog i Prirodno – matematičkog fakulteta, Univerziteta u Nišu, gde ima prosečnu ocenu 10,00.

Veljko Đurić, učenik je prve godine Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu. Osnovnu školu „Ćele kula“, završio je kao vukovac i učenik generacije. Takmičio se iz biologije, istorije, književnosti, gramatike, hemije i na internacionalnom takmičenju Ekološka olimpijada. Na opštinskim i regionalnim takmičenjima, osvojio je sva moguća prva mesta, dok je na republičkim smotrama ostvario prvo mesto iz istorije, postao vicešampion države iz književnosti i na takmičenju iz biologije imao je 95 poena. Jedan je od najmlađih mladih ambasadora. U slobodno vreme bavi se pisanjem, te je napisao dve knjige. Bio je najmlađi govornik na ovogodišnjem Forumu mladih naučnika.

Veljko Đurić