Najbolji "Mačak u čizmama"

|   Info
Predstava "Mačak u čizmama", reditelja Todora Valova u izvođenju Dečijeg pozorišta Republike Srpske, Banja Luka, Republika Srpska, dobitnik je Gran prija za najbolju predstavu u celini jubilarnog, 25. Festivala pozorišta za decu u Subotici.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Nagrada je uručena na ceremoniji zatvaranja festivala u petak uveče u Dečjem pozorištu u Subotici.

"Predstava "Mačak u čizmama" kroz ideju: da je promišljanje životnih situacija najbolji put do uspeha, promoviše sklad između znanja i veštine, kao i kreativnosti i mašte. Izražajnim scenskim jezikom, izvanrednom kolektivnom glumačkom igrom i animacijom lutaka i objekata na sceni, ova predstava donosi čaroliju u svet dečije mašte i briše granicu između mogućeg i nestvarnog" , navedeno je u odluci žirija festivala u sastavu Marijana Prpa Fink, predsednica i Henrik Koler i Đula Urban, članovi.

Nagradu za najbolju režiju dobio je Jerži Bijelunas za režiju predstave "Tiha" u izvođenju Pozorišta za decu Jan Dorman, Bedzin iz Poljske.

Za najbolju scenografiju nagrađena je Eva Farkašev za scenografiju predstave "Prodavnica igračaka" u izvođenju Gradskog pozorišta Podgorica, Crna Gora, dok je nagrada za najbolju originalnu muziku pripala Peteru Kusu za muziku u predstavi "Džumbus" u izvođenju pozorišta Werk89, Beč, Austria, a nagrada za najbolje estetsko i tehnološko rešenje lutaka Irini Somborac za predstavu "Tobi" u izvođenju Pozorišta za decu i mlade, Skoplje, Makedonija.

Žiri je dodelio i pet ravnopravnih nagrada za glumačko/animatorsko majstorstvo i to Filipu Eldanu za ulogu u predstavi "Jaje", Andi Rubinstein za ulogu u predstavi "Tajni život pelena", Petri Nađ za ulogu u predstavi "Doživljaji veverice Majka", Goranu Smoljanoviću i Dejanu Fajferu za uloge u predstavi "Majstori".

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar