Najbolji mladi zavarivač u Srbiji

|   Život
Nišlija, Nikola Voinović, učenik Mašinske škole, najbolji je mladi zavarivač u Srbiji.
Foto: televizija Kopernikus

 

Na nedavno održanom republičkom takmičenju, ubedljivo je osvojio prvo mesto. U tome mu je pomogao i praktičan rad u kompanijama, koji obavlja u okviru dualnog obrazovanja.

Praksa u školskoj radionici osnova je za savladavanje posla zavarivača. Ali za Nikolu su posebno značajni dani koje provede radeći u jednom niškom preduzeću.

Republičko takmičenje ove godine organizovao je u Kraljevu. U tehničkoj školi 14. oktobar odžan je teoretski deo.

Profesorka praktične nastave u ovoj školi kaže da je odlazak učenika u preduzeća veoma važan. Ne samo zbog usavršavanja konkretnih veština koje primenjuju u praksi već i zbog prilagođavanja na kolektiv i sticanja radnih navika. Ona kaže da je iskustvo rada u firmi sigurno pomoglo i Nikoli na takmičenju.

Pored praktinih iskustava, dualno obrazovanje obezbeđuje učenicima i zaradu, kao naknadu za rad u kompanijama u kojima su angažovani. Učenici Mašinske škole, nakon završetka školovanja, na posao gotovo i da ne čekaju.

Direktorka kaže da su gotovo svi profili koje se ovde obrazuju veoma traženi na tržištu rada, a da će uskoro biti uvedeni i neki novi, koji su takođe deficitarni. Niška Mašinske škola ove godine obeležava i sto godina postojanja.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar