Najbolji u Londonu, borba za trofej u senci trke Nadala i Đokovića (video)

|   Sport
Bitka za trofej na Završnom mastertu donekle je u senci trke za prvo mesto na kraju sezone između Đokovića i Nadala. Novak je novinarima u Londonu rekao da je srećan što ima priliku da se bori za jedno od najvećih dostignuća – istovremeno prvo mesto na svetskoj rang listi i pehar na Završnom mastersu.
Foto: Fonet

 

Trenutno najbolji teniseri sveta, učesnici Završnog mastersa sezone, okupili su se u Londonu, gde ih za nekoliko dana očekuju prvi mečevi tradicionalnog takmičenja.

Osam najboljih igrača od nedelje 10. novembra počinje nadmetanje u čuvenoj O2 areni, desetu godinu zaredom. U tradicionalnoj vožnji brodom po reci Temzi učesostvali su Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Dominik Tim, Stefanos Cicipas, Danil Medvedev, Aleksander Zverev i Mateo Beretini.

Srpski teniser prvi meč igra u nedelju od 15 sati, kada mu je protivnik perpesktivni Italijan Beretini. Bitka za trofej na Završnom mastertu donekle je u senci trke za prvo mesto na kraju sezone između Đokovića i Nadala. Novak je novinarima u Londonu rekao da je srećan što ima priliku da se bori za jedno od najvećih dostignuća – prvo mesto na svetskoj rang listi i pehar na Završnom mastersu.

"Moje mišljenje je da je to jedan od dva najveća dostignuća u tenisu - osvojiti Grend slem i biti broj 1 na kraju godine. U ovom delu karijere, što se tiče ciljeva i uspeha, to je na samom vrhu, ali kako bih bio u poziciji da se borim za prvo mesto moram da shvatim da moram da budem zdrav i da imam dobar raspored turnira", rekao je srpski teniser.

Novinare je kod Rafaela Nadala najviše interesovalo šta se dešava sa njegovom povredom, odnosno hoće li potpuno spreman dočekati prvi meč u Londonu. Trenutno prvi teniser sveta, otkrio je da pažljivo prati savete lekara i da postepeno povećava nivo svojih treninga, kako bi u optimalnoj formi i fizički zdrav nastupio u nedelju. Nadal je počeo da trenira i serviranje, ali za sada ne punim intenzitetom, zbog nedavnih problema da mišićima stomačnog dela.

"U Londonu sam i srećan sam zbog toga. Posle Pariza i sitne povrede stomačnog dela idem kroz oporavak dan po dan. Moram da ispratim kako napredujem. Počeo sam u četvrtak da serviram, veoma lagano. U ovom trenutku pratim savete lekara jer najvažniji cilj mi je da budem spreman za ponedeljak", kaže Nadal.

Podsetimo, Đoković je žrebom raspoređen u grupu zajedno sa Federerom, Timom i Beretinijem. U drugoj su Nadal, Medvedev, Cicipas i Zverev.

 

Završni turnir u Londonu, raspored po grupama:
Grupa "Andre Agasi"
Rafael Nadal
Danil Medvedev
Stefanos Cicipas
Aleksander Zverev
Grupa "Bjern Borg"
Novak Đoković
Rodžer Federer
Dominik Tim
Mateo Beretini