Najvećem hrvatskom stadionu preti urušavanje

|   Sport
Uticajni hrvatski portal "Indeks" u članku navodi kako je Maksimir označen kao privremeno neupotrebljiv, iako je, kako je rečeno, "130 miliona evra ulupano u betonsko ruglo na kojem se organizuju elitne utakmice iako na njemu nema najosnovnijih uslova". Situacija je trenutno takva da istočnoj tribini preti urušavanje, a da u puno boljem stanju nije ni zapad govori i podatak da je UEFA ovaj deo stadiona Dinama već označila kao neupotrebljiv i zabranila ga za navijače.
Foto: Youtube printscreen

 

Stadion Fudbalskog kluba Dinamo u Zagrebu je u veoma teškom stanju i za sada nije jasno hoće li trofejni hrvatski tim uopšte moći da igra utakmice na ovom terenu.

Godine nedogovarajućeg održavanja i nedavni zemljotres u Zagrebu učinili su da čuveni "Maksimir" postane nebezbedan za posetioce.

Uticajni hrvatski portal "Indeks" u članku navodi kako je Maksimir označen kao privremeno neupotrebljiv, iako je, kako je rečeno, "130 miliona evra ulupano u betonsko ruglo na kojem se organizuju elitne utakmice iako na njemu nema najosnovnijih uslova".

Situacija je trenutno takva da istočnoj tribini preti urušavanje, a da u puno boljem stanju nije ni zapad govori i podatak da je UEFA ovaj deo najvećeg stadiona u Hrvatskoj već označila kao neupotrebljiv i zabranila ga za navijače.

Vlasnik stadiona je grad Zagreb, ali za sada nije jasno hoće li se u skorije vreme nešto učiniti sa Maksimirom.

Ostaje otvoreno i pitanje gde će Dinamo igrati svoje utakmice, naročito one u evropskim takmičenjima, u kojima su pravila o bezbednosti sportske infrastrukture dosta stroga.