Napredak Srbije

|   Info
Republički geodetski zavod saopštio je danas da se Srbija, godinu dana od pokretanja savremene digitalne platforme GeoSrbija, našla na prvom mestu u Evropi prema novom Globalnom indeksu transparentnosti u oblasti nekretnina.
Foto: geosrbija.rs printscreen

 

Izvor: FoNet

Srbija zauzima i peto mesto u svetu po napredovanju u odnosu na 2016. godinu na listi koju objavljuje jedna od vodećih američkih kompanija u oblasti nekretnina Džons Leng LaSal (Jones Lang LaSalle), navodi se u saopštenju.

Od ukupno sedam oblasti koje indeks meri, najbolje ocene Srbija je dobila u oblasti "proces transakcije", koji podrazumeva informacije o nepokretnosti pre kupovine, proces kupoprodaje, profesionalne standarde i usluge koje se pružaju vlasniku, a potom i u kategoriji "regulatorni i pravni okvir", koja se tiče regulative o nepokretnosti, registrovanje nepokretnosti, eksproprijaciju zemljišta i kreditiranje.

Platforma GeoSrbija danas pruža oko 200 različitih georeferenciranih setova podataka građanima i stručnoj javnosti, ima više od tri miliona zahteva mesečno, više od 300.000 poseta, oko 100.000 jedinstvenih posetilaca i ukupno 60.000 preuzimanja mobilne aplikacije, dodaje se u
saopštenju.