Naprednjaci obeležili 10. rođendan u Kraljevu

|   Info
Srpska napredna stranka obeležila je 10 godina od svog osnivanja u sportskoj hali u Kraljevu. Lider stranke Aleksandar Vučić je poručio da Srbija hoće mir i drugačije odnose u regionu i da "želi poštovanje za Srbiju onoliko koliko mi poštujemo druge". Zatražio je od naprednjaka podršku za održavanje vanredne skupštine stranke iduće godine, na kojoj bi se biralo novo rukovodstvo.

Srpska napredna stranka obeležila je 10 godina od osnivanja, a u prepunoj hali u Kraljevu okupljeni su dugotrajnim aplauzom pozdravili predsednika stranke i Srbije Aleksandra Vučića koji je na skup došao zajedno sa bivšim predsednikom stranke Tomislavom Nikolićem.

- Tokom prvih 10 godina izveli smo Srbiju iz depresije, izveli je iz groba krize, a u narednih 10 godina idemo ka ubrzanom prosperitetu i razvoju. Ukoliko uskočimo u taj voz i ne propustimo ga, naša deca će biti zahvalna i znamo da naš posao nikada neće biti gotov, ali osećaćemo se ponosnim kada naši unuci se okrenu i kažu da su njihovu zemlju vodili hrabri. Srbija se više nikada neće izvinjavati. Po prvi put Srbija i Republika Srpska zajednički obeležavaju stradanje naših naroda, ali i naše pobede - rekao je predsednik Srbije.

Pre početka zvaničnog programa, za sve koji su došli ranije, pevač Želko Samardžić održao je mini koncert, nakon kojeg je nastupio i hor.

Okupljeni nose stranačke zastave, hala je ukrašena balonima, na ulasku u dvoranu je najavni plakat sa slikom Vučića a okupljeni takođe nose obeležja SNS.

Stranka je osnovana 21. oktobra 2008. godine i trenutno je najjača politička partija u Srbiji. Na vlasti je već šest i po godina, a za to vreme skupila je više od 750.000 članova. Taj broj neprestano raste. 

Prema najnovijem istraživanju javnog mnjenja SNS uživa podršku maltene 55 odsto građana Srbije. 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar