Nastavak parlamentarnog dijaloga posle letnje pauze

|   Info
Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić i poslanici Evropskog parlamenta dogovorili su su danas da zajednički rad na svim prethodno dogovorenim temama u okviru procesa parlamentarnog dijaloga, uz uvažavanje okolnosti i obaveza dva parlamenta, bude nastavljen posle letnje pauze, saopšteno je iz Skupštine.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Na sastanku Orlića sa izvestiocem EP za Srbiju Vladimirom Bilčikom, članom Delegacije Odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU Matjažom Nemecom i bivšim poslanicima Knutom Flekenštajnom i Alojzom Peterlom izražena je spremnost da se nastavi saradnja u okviru započetog dijaloga, jačanja kapaciteta i uloge parlamenta u procesu evropskih integracija.

Poslanici Evropskog parlamenta poručili su da razumeju trenutni politički kontekst i da su složili da se odloži celokupna rundu dijaloga o funkcionisanju parlamenta, koji bi se odvijao uz koposredovanje Evropskog parlamenta.

Oni su naveli da je za dijalog od suštinskog značaja da sve poslaničke grupe budu u prilici da mogu da učestvuju, kao i da veruju da će Srbija i njeni građani pronaći snage da prevaziđu ove teške trenutke.

"Dobro funkcionisanje parlamenta je od suštinskog značaja za svako demokratsko društvo koje je odlučno da se pridruži Evropskoj uniji", poručili su poslanici EP i ponovili da je EP spreman da podrži Narodnu skupštinu u jačanju njene demokratske uloge.

Orlić je ozdravio spremnost na održavanje naredne runde dijaloga uz njegovo koposredovanje i naglasio spremnost Skupštine da i dalje vodi otvoren i inkluzivan dijalog o svim temama od društvenog značaja, čemu je jasan dokaz i tekuća plenarna sednica, koja je organizovana u skladu sa željama opozicionih poslaničkih grupa.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar