Nastup Goce Lazarević i Novice Nikolića Patala u Jagodini

|   Život
Poznata estradna umetnica i harmonikaš sa svojimo orkestrom priredili publici provod za pamćenje u izletištu "Potok" u okviru manifestacije "Jagodinsko kulturno leto"
Foto: TV Kopernikus

Nastupom poznate estradne umetnice Gordane Lazarević i orkestrom Novice Nikolića Patala protekle nedelje, u izletištu „Potok“, otpočela je nova sezona tradicionalne manifestacije „Jagodinsko kulturno leto“.

Program je otvorio poznati harmonikaš Novica Nikolić Patalo, sa svojim orkestrom, koji je nastup tradicionalno započeo „Moravcem“. Ovo nije njihov prvi nastup u Jagodini, ali svaki put su oduševljeni prijemom publike:

-Ovde se osećam kao kod kuće i ovde mi je uvek lepo. Čast mi je što otvaram ovu sezonu „Jagodinskog kulturnog leta“. Za mene je dika kada vidim ovoliko kolo. Željan sam da vidim kako ljudi lepo igraju kolo –rekao je Nikolić.

Za dobru pesmu i kvalitetno izvođenje, potrudila se poznata estradna umetnica Gordana Lazarević, koja takođe ne nastupa prvi put pored velelepnog veštačkog vodopada, na „Letnjoj sceni“:
-Ovde je najdivnija publika na svetu. Ne zna se da li više vole pesmu kojom ih uveseljavamo ili igranku koja sledi na kraju. Ta radost, igranka, „Potok“, lepota koju Jagodina ima...To je nešto najbolje što sam videla i ovde se zaista osećam kao kod kuće –rekla je Gordana Lazarević sa posebnim oduševljenjem.

 

Hitovi su se ređali, a publika je posle svakog nastupa bila sve raspoloženija i svako izvođenje je pozdravila burnim aplauzima. Vrhunac večeri bila je tradicionalna velika narodna igranka. I za ovaj vikend, pripremljen je bogat kulturno-umetnički i zabavni program. U subotu, nastupiće gitarski trio „Balkanske žice“, a za nedelju je ponovo zakazana velika narodna igranka uz orkestar Joce Strižanca i nastup Danke Stojiljković. Nastupi počinju u 21 sat. Organizator događaja na Letnjoj sceni je Kulturni centar „Svetozar Marković“, dok je pokrovitelj svih dešavanja Skupština grada Jagodine.

Dušan Miletić
 

Foto: TV Kopernikus

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar