"Nema više ratovanja u zdravstvu Srbije"

|   Info
Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja prof. Vladimir Đukić izjavio je da u zdravstevnom sistemu Srbije više nema "ratovanja".
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: Tanjug

Kako je rekao, konačno je postignuta "harmonija" između Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i Ministarstva zdravlja i uspostavljena hijerarhija u zdravstvenim centrima.

Govoreći o rezultatima strateške reforme zdravstva u Srbiji, Đukić je izrazio zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučicu što je podržao transplatacioni program, koji je, kako kaže, 18 godina bio mrtav.

''Značajnije od novih pločica u Urgentnom centru je i to što je pružena šansa da se više od 100 studenata medicine zaposli u zdravstevnim ustanovama, što su doktorantima plaćene doktorske studije i što je država omogućila da dovodimo stručnjake iz inostranstva i da se naša prijateljstva stečena van Srbije ostvare ovde na dobrobit pacijenata'', rekao je Đukić u razgovoru sa predsednikom Vučićem koji je danas u pratnji ministra zdravlja Zlatibora Lončara, ministra policije Nebojše Stefanovića i članova Ministarstva obišao Urgentni centar.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar