Nikako nemojte da ignorišete upalu sinusa: Evo zašto!

|   Život
Ukoliko se adekvatno ne leči, ovo stanje može postati problematično, naročito što svakoga od nas glavobolja sprečava da funkcioniše kako treba.
Foto: pixabay.com

 

Izvor: Stil


Imate česte glavobolje, otečeni ste i ne možete da dišete na nos, ali nemate nikakve druge simptome gripa i prehlade? Možda zato što se i ne radi o njima.


Često je uzročnik ovakve glavobolje sinusitis, za koji ne smatramo da je nešto ozbiljno i računamo da će proći sam od sebe, ali nije uvek tako.


Akutni sinusitis najčešće je uzrokovan prehladom, dok su ostali uzročnici bakterije, alergije i gljivične infekcije. Ovaj problem možete prepoznati po otežanom disanju, otečenom licu i području oko očiju, a može se javiti i glavobolja u čeonom delu glave.


Začepljen nos i sinusi: 8 načina da opet prodišete!


Nos koji curi u kombinaciji sa bolom i osećajem pritiska može biti indikator sinusitisa, stanja izazvanog upaljenim i otečenim sinusima. Ovaj bol se uglavnom pojača kada se osoba nagne glavom prema dole, a ako traje duže od 3 dana i uz to dobijete temperaturu, potrebno je da se obratite lekaru.

 
Ako se ovakva upala ne izleči kako treba, postoji mogućnost da se ponavlja. Ako se pojavi više od 4 puta godišnje ili traje oko 3 meseca, sinusitis je definisan kao hroničan.

 
Prvi simptomi sinusitisa su nosni kanali koje je zapušila sluz. U vlažnim nosnim kanalima, u kojima nema dovoljno vazduha lako se razvijaju bakterije koje su uzročnici ove bolesti, i mogu dovesti do upale.


Imate problema sa sinusima: Spavanje u ovom položaju ublažiće bolove!


Ovo stanje može biti izazvano infekcijom, ali i nosnim abnormalnostima, poput devijacije, izraslina na nosu ili nepravilnog oblika nosne šupljine.


Potrebno je pratiti svoje stanje i adekvatno ga lečiti uz konsultaciju lekara, jer je konstantna glavobolja uz otežano disanje dobro poznat neprijatelj na putu da normalno funkcionišemo u toku jednog dana.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar