Niš pomera granice u organizaciji Kupa, a godinama nema klub koji može da se bori za trofeje

|   Sport
I pored toga što nema košarkaške duele koji redovno pune dvorane, Niš je podigao standarde u organizacji Kupa.
Foto: Tv Kopernikus

Niš godinama unazad postavlja nove standarde u organizaciji Kupa Radivoja Koraća. U tome je postao neprikonoven u Srbiji i pokazao da niška publika itekako uživa u igri pod obručima. Međutim, onda se postavlja logično pitanje žašto grad na Nišavi godinama unazad nema stabilan klub koji bi mogao da se bori za trofeje.
I pored toga što nema košarkaške duele koji redovno pune dvorane, Niš je podigao standarde u organizacji Kupa. Cilj je da se dostigne nivo koji vlada u mnogo jačim košarkaškim zemljama, kakva je recimo Španije. Jedan od onih koji je u nekoliko navrata bio deo Kup sektakla na Pirineju je sadašnji potpredsednik Saveza Igor Rakoćević.
Niš je ove godine itekako podigao budžet za organizaciju finalnog turnira Kupa Radovoja Koraća. Podigao je bezbednost na viši nivo i pripremio pravo iznenađenje za sve gladaoce.
Na Kup utakmicama domaća publika ima priliku da se upozna sa mnogim mladim igračima koji predstavljaju budućnost naše košarke, međutim glavni problem svih u Savezu jeste kako te momke što duže zadržati u našoj zemlji.