Niški Fakultet sporta napredovao na Šangajskoj listi

|   Info
Na najnovijoj Šangajskoj rang-listi svetskih univerziteta koji se bave sportom, niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja se ove godine našao između 150. i 200. mesta i time napredovao u odnosu na poziciju na kojoj je bio pre dve godine.

 

Izvor:Južne vesti

    
Niški DIF je pre dve godine bio prvi fakultet Univerziteta u Nišu koji se našao na ovoj prestižnoj akademskoj listi, kažu na fakultetu, a tada su bili između 201. i 300. mesta.

Niški Fakultet sporta prvi među srpskim fakultetima koji su rangirani; foto: printskrin

Za dve godine su se "popeli" na prestižnoj Šangajskoj listi za nekoliko desetina mesta i sada su daleko ispred beogradskih i novosadskih fakulteta koji se bave sportom.

Ova rang lista sastavljena je na osnovu broja indeksiranih radova u Web of Science, ukupnog broja citata, citata po objavljenom radu, radova objavljenih u najboljih 25% časopisa, i procenta objavljenih radova nastalih u saradnji sa stranim autorima - pojašnjavaju na fakultetu.

Na fakultetu ističu da su ovaj uspeh ostvarili tako brzo zahvaljujući izuzetnom naučno-istraživačkom radu i nadaju se da će to motivisati i ostale fakultete da vrednije rade i podignu kvalitet, kako bi niški Univerzitet postao jedan od najboljih na svetu.

Podsetimo, prošle godine se niški Univerzitet našao na najprestižnijoj rang-listi svetskih univerziteta, zahvaljajujući matematičarima, a ove godine je prvi put na listi i u oblasti hemijskog inženjerstva.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar