Niškoj teniserki trofej sa međunarodnog turnira

|   Sport
Mlada niška teniserka Anja Stanković nastavlja sa uspesima u aktuelnoj sezoni. U Novom Sadu je organizovan YASON CUP za tenisere i teniserke do 16 godina, a u konkurenciji devojaka najbolja je bila Stankovićeva.
Foto: televizija Kopernikus

 

Turnir je iz serije evropskih juniorskih takmičenja, a Nišlijka, aktuelna šampionka regiona i vicešampionka Srbije, uspela je na donimantan način da dođe do šampionske titule. Anja Stanković je u finalu pobedila Novosađanku Dunju Marić sa 2:1, gledano po setovima rezultatom 6:3, 6:7, i 7:5.

Trijumf je perspektivnoj teniserki doneo i nove bodove za rang listu, zbog čega je sada sve bliže 100. mestu međunarodne Tennis Europe rang liste.

„Jak turnir, učestovalo je desetak zemalja, finale je bilo neizvesno i nakon tročasovne borbesam uspela da trijumfujem. U sjajnom sam ritmu, postigla zapažene rezultate na državnimturnirima i ovo je prvi u nizu međunarodnih turnira koje ću igrati, zadovoljna sam kako se sve odvija“, rekla je Anja Stanković nakon ceremonije dodele pehara.

NIŠ DOMAĆIN MEĐUNARODNOG TURNIRA
U subotu 24. aprila na terenima niške akademije počinje kvalifikacioni deo juniorskog turnira NIŠ OPEN 2021 iz serije ITF. Glavni deo turnira je na programu od 26. aprila do 1. maja i očekuje se učešće juniora i juniorki iz velikog broja zemalja (Kina, Srbija, Rusija, Bugarska, Francuska, Mađarska, Holandija, Slovačka, BIH, Rumunija, Crna Gora, Švedska, Kanada, Britanija, Ukrajina, Slovenija, Italija, Hrvatska, Nemačka, Češka, Japan, Makedonija, Belgija, Austrija, Indija, Grčka, Kazahstan).

Turnir se odvija uz sve zdravstvene mere i preporuke, a u skladu sa dobro poznatom situacijom.