Nole sabrao utiske posle epskog finala i godine povratka

|   Sport
"Bio je to meč za vek vekova. Trava je bila ukusnija nego ikad", napisao je Đoković.
Foto: Fonet

Svet još uvek preprečava epsku borbu dva teniska velikana u nedavnom finalnom meču Vimbldona.
Pobedom u tom duelu Novak Đoković je peti put trijumfovao na najprestižnijem turniru, treći put savladavši u finalu Rodžera Federera.
Tako je Đoković na savršen način zaokružio neverovatnu godinu tokom koje se vratio na mesto najboljeg na svetu nakon jednoipogodišnje agonije praćene povredom lakta.
"Bio je to meč za vek vekova. Meč koji ću doživotno pamtiti i prepričavati svojoj deci. Večna zahvalnost nebesima što su mi dozvolili da budem deo ovakvog spektakla. U ovo meču je svega bilo. Poštovanje Federeru na velikoj borbi. Tenisko "putovanje" u poslednjih 12 meseci je stvarno bilo fascinantno. Vraćanje tenisu od povrede, želja da se dostigne nivo tenisa koji bi mi dozvolio da se takmičim za najveće trofeje u tenisu. Vera u sebe, upornost, posvećenost i velika podrška mojih bližnjih su mi dozvolili da budem ovde danas. Blagosloven sam i veoma sam svestan toga. Bilo je zadovoljstvo stvarati istoriju na drevnim terenima Vimbldona i deliti teren ponovo sa legendom našeg sporta. Nastaviću da sanjam da budem deo ovako nezaboravnih trenutaka u budućnosti. Uzgred, trava je bila ukusnija nego ikad", napisao je Đoković.