NORVEŠKA PODRŠKA SRPSKOM PUTU KA EU

|   Info
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić dočekala je ispred Palate "Srbija" premijerku Norveške Ernu Solberg, koja boravi u zvaničnoj poseti Srbiji. Srbija ima podršku Norveške na putu evrointegracija, poručila je premijerka Ana Brnabić. Premijerka Norveške najavila da će ta zemlja duplirati pomoć zemljama Zapadnog Balkana.

Nakon dočeka uz postrojenu Gardu i himne dve zemlje, usledio je sastanak u četiri oka Ane Brnabić i Erne Solberg. Dve premijerke su se zatim obratile medijima. Ana Brnabić je izjavila da, Norveška, iako nije članica EU, podržava evrointegracije Srbije. Kako je istakla na putu evrointegracija Srbija uživa veliku podršku i tehničku pomoć od strane Norveške, na čemu je i zahvalila toj zemlji.

Erna Solberg je navela da joj je zadovoljstvo da vidi da je Srbija preuzela vodeću ulogu kada je reč o stabilnosti regiona. Dodala je da se Norveška obavezala prema Zapadnom Balkanu i da će duplirati pomoć zemljama regiona jer im je to potrebno kako bi se učvrstila vladavina prava.

 

Brnabićeva je navela da je Norveška zainteresovana i za regionalnu stabilnost Zapadnog Balkana. Na sastanku je bilo reči i o tome, a dve premijerke su razgovarale i o pitanju Kosova i Metohije i mogućnostima za kompromis kako bi se došlo do normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar