Nova generacija talenata u Karatašu

|   Sport
Završen kamp najboljih mladih strelaca Srbije kraj Dunava

Najtalentovaniji mladi strelci Smedereva i ove godine su učestvovali u Kampu perspektivnih strelaca Srbije. Troje koji se takmiče vazdušnom puškom i jedan strelac iz vazdušnog pištolja. Nataliji Tasić je ovo bilo četvrto učešće u kampu, Dušanu Bojiću, drugo, dok su prvi put bili Nemanja Adamović i Nemanja Živojinović. U stručnom timu bio je i naš trener Nikola Simić. Na kontrolnim takmičenjima medalje su osvojili Natalija Tasić, srebrnu puškom i Dušan Bojić, bronzanu pištoljem, a u miksu puškom Nemanja Živojinović sa Aleksandrom Havran, srebrnu.

Velika grupa mladih talenata danas je završila sedmodnevni rad u Kampu perspektivnih strelaca vazdušnim oružjem u Sportskom centru Karataš, na obali Dunava u blizini Kladova. 
Ove godine među 40 polaznika u kampu su učestvovala i četiri mlada talenta iz Smedereva, Natalija Tasić, Nemanja Adamović i Nemanja Živojinović, strelci vazdušnom puškom i Dušan Bojić, koji se takmiči vazdušnim pištoljem. Sa strelcima je radilo osmoro trenera iz svih krajeva Srbije, među kojima je bio i naš Nikola Simić. U radu je učestvovalo i još šestoro domaćih strelaca iz seniorskih kategorija kao i jedan trener iz Republike Srpske. Direktor kampa bio je Milan Parezanović, iz Streljačke družine „Boško Petrović“ iz Ivanjice, a rukovodilac stručnog rada Saša Iker, iz SD „Jedinstvo“ iz Stare Pazove. 
Sedmodnevni kamp je sadržao treninge fizičke pripreme i po dva treninga u streljani. Svake večeri na sastancima svi zajedno su analizirali treninge.
Polaznici kampa obišli su Muzej „Lepenski vir“ i Hidroelektranu Đerdap.
Na kraju usledila su kontrolna takmičenja, u pojedinačnoj i miks konkurenciji. Najprecizniji su nagrađeni medaljama, diplomama i poklonima. Za tri medalje izborili su se strelci „Smedereva“, i to srebrnu Natalija Tasić, kojoj je ovo četvrto učešće, i bronzanu Dušan Bojić, koji učestvuje po drugi put u kampu. U miksu vazdušnom puškom Nemanja Živojinović sa Aleksandrom Havran iz „Jedinstva“ osvojio je srebrnu medalju.
Kao i godinama unazad, kamp u Karatašu je organizovao Streljački savez Srbije, pod patronatom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar