Nova uprava FK "PARTIZAN" iz Drenovca podiže klub iz mrtvih

|   Sport
Fudbalski klub “Partizan” iz Drenovca, sela nadomak Šapca, posle višegodišnjeg urušavanja od strane prethodne uprave, dobio je novo rukovodstvo, koje je već po preuzimanju mandata počelo da podiže iz mrtvih ovaj mačvanski klub sa dugom tradicijom. Posla ima preko glave, kaže nova postava kluba - od košenja trave na terenu, renoviranja svlačionica do vraćanja dugova.
Foto: televizija Kopernikus

 

Fudbalski klub “Partizan” iz Drenovca, sela nadomak Šapca,  posle višegodišnjeg urušavanja od strane prethodne uprave, dobio je novo rukovodstvo, koje je već po preuzimanju mandata počelo da podiže iz mrtvih ovaj mačvanski klub sa dugom tradicijom.

Od imena vrednog pomena u Mačvi, FK “Partizan” iz Drenovca, dotakao je dno. Novo rukovodstvo koje je pre nekoliko nedelja  preuzelo klub, bilo je zaprepašćeno situacijom,  ali i prizorom koji su zatekli na stadionu. Trava do kolone, svlačionice samo što se nisu srušile, priča za KCN Z,  sadašnji predsednik Dragan Burmazević.
Dve i po godine ni jedno dete nije kročilo na travu ovog sportskog objekta. Oprema je isparila, a ostali su samo dugovi koji se godinama talože.
- Klub smo zatekli u katastrofalnom stanju. Zaduženja su ogromna, a računi su napravljeni čak i u seoskim prodavnicama za piće –  objašnjava potpresednik FK “Partizan” Dragorad Lukić.
- Krenulli smo  čak i ispod nule –  kažu naši sagovornici. Sedam heroja optimstično je ušlo u misiju vraćanja  stare slave drenovačkog Partizana osnovanog 1946. godine. Poražavajuće je da deca nemaju gde da igraju fudbal, a navijači  koji su godinama dolazili  da bodre svoje pulene, sada zaobilaze stadion u širokom luku.

Prvi potez je povučen, lopte su kupljene, a otpali zidovi na svlačionicama su počeli da se sređuju. Istrajaćemo, kažu članovi nove uprave , kako bi u selo vratili fudbal i  sportsku atmosferu po kojoj su bili prepoznatljivi.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar