Nova usluga EPS – i račun i plaćanje na sajtu

|   Info
Od danas poćinje da radi novi portal za preuzimanje e-računa i elektronsko plaćanje
Foto: televizija Kopernikus

 

Domaćinstva i mali kupci električne energije na garantovanom snabdevanju od 1. novembra, na sajtu „Elektroprivrede Srbije“ moći će da koriste novi portal za preuzimanje e-računa i elektronsko plaćanje – Uvid u račun, najavljeno je iz EPS-a.

“Pokretanjem novog, savremenog i efikasnog elektronskog servisa, Akcionarsko društvo „Elektroprivreda Srbije“ unapređuje poslovanje, razvija nove usluge i pobolјšava kvalitet postojećih servisa za kupce električne energije. Domaćinstva i mali kupci sada će imati brz i jednostavan pristup e-računu odmah po formiranju mesečnog zaduženja, pre štampanja i distribucije uobičajenom poštom. Dodatne funkcije portala omogućavaju uvid u arhivu računa i uplata iz prethodne tri godine, kao i detalјan pregled potrošnje po zonama i tarifama. Samo korišćenje portala biće jednostavno, kao i proces registracije i prijave”, saopšteno je iz EPS-a.

Korisnici portala će moći bezbedno i brzo elektronski da plate račun bez odlaska u poslovnice platnih institucija, i to putem sistema za instant plaćanja (IPS Skeniraj) i platnim karticama Dina, Visa i MasterCard.

Novina je i da će korisnici portala preko jednog naloga moći da pregledaju i elektronski plate račune za više mernih mesta u različitim regionalnim područjima Republike Srbije. Aktiviranjem jedinstvenog portala sa radom će prestati dosadašnji regionalni portali, a njihovi korisnici će registracijom na novi portal dobiti pristup tehnički unapređenoj verziji sa novim korisničkim funkcijama.

“Do kraja godine, biće dostupna i mogućnost podnošenja prigovora na račun (reklamacije). U narednoj fazi digitalizacije, koja je planirana za početak 2024. godine, Elektroprivreda Srbije aktiviraće i mobilnu aplikaciju ‘Uvid u račun’. Modernizacijom poslovnih procesa i digitalizacijom usluga, EPS nastavlјa sa intenzivnim razvojem poslovanja u skladu sa savremenim zahtevima tržišta”, poručeno je iz EPS-a.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar