Novi napadi raketama i dronovima, Rusija pojačava ofanzivu kod Harkova

|   Info
Rusija je izvela niz vazdušnih napada na Ukrajinu krstarećim raketama, dronovima i balističkim raketama, saopštile su danas ukrajinske vazduhoplovne snage, navodeći i da Rusija povećava koncentraciju svojih trupa u oblasti Harkova, gde je već ostvaren značajan napredak u prolećnoj ofanzivi.
FoNet/AP

 

Izvor: FoNet

U Harkovu, drugom po veličini gradu u Ukrajini, sedam osoba je povređeno, a zgrada opštinskih službi je zapaljena u napadima, rekao je regionalni guverner Oleh Sinjehubov. Ruski vazdušni udari prijavljeni su i u Hmeljničkom i Dnjepropetrovsku, ali nije bilo povređenih, javlja AP.

Načelnik ukrajinske vojske Oleksandr Sirski objavio je na Fejsbuku da Rusija dovodi vojne jedinice u oblast Harkova iz drugih delova Ukrajine kako bi dopunila snage u dva glavna žarišta borbi - gradovima Vovčansk i Lipci. Sirski je naveo da je Ukrajina prebacila i rezervne trupe u to područje.

Vazduhoplovstvo Ukrajine saopštilo je da su napadi tokom noći uključivali osam balističkih projektila S-300, 11 krstarećih raketa i 32 drona. Svi dronovi su uništeni, a oboreno je i sedam krstarećih raketa, saopštila je ukrajinska avijacija, ne navodeći druge detalje.

Ukrajinska vojna obaveštajna operacija GUR tvrdi da su dronovima uništena dva ruska patrolna čamca KS-701 u Crnom moru kod poluostrva Krim, koji je aneksirala Rusija.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je, s druge strane, da je ruska protivvazdušna odbrana oborila osam američkih raketa ATACMS iznad Azovskog mora, koje se graniči sa Rusijom i teritorijom Ukrajine koju drži Rusija.

Jedna osoba je povređena u eksploziji drona u ruskoj oblasti Belgorod, koja se graniči sa Harkovom i svakodnevno je na udaru ukrajinske strane.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar