Novi pravilnik treba da pomogne deci da se zbliže i budu odgovorniji

|   Info
Najnoviji Pravilnik o društveno-korisnom odnosno humanitarnom radu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja počeo je da se primenjuje 15. septembra. Cilje je, kako kažu stručnjaci, da se deca nauče da budu odgovrna za svoje postupke, ali i da se više upute jedni na druge. Ostaje da se vidi kako će zaista u praksi teći sprovođenje novog pravilnika i kako će ga prihvatiti đaci i roditelji.

Iz Ministarstva prosvete kažu da, od početka primene Pravilnika, 15. septembra, još uvek nije izrečena ni jedna mera. Ispred Ministarstva je na ovu temu u emisiji “Srbija online” na televiziji Kopernikus, govorila Biljana Lajović.

Miloš Bjelanović, član Društva direktora škola Srbije i direktor Zemunske gimnazije, koji je bio ispred Društva u Radnoj grupi za ovaj Pravilnik, kaže za televiziju Kopernikus, da mere koje su predviđene neće ni na koji način ugroziti dostojanstvo i integirtet đaka i da se o tome strogo mora voditi računa, kao i to da je u razgovoru sa ostalim direktorima škola dogovoreno da za slične prestupe u disciplini škole daju đacima i slične mere.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar