Novi problemi u Humskoj

|   Sport
Partizan najkasnije do kraja marta mora da reši problem sa najhitnijim dugovanjima koja iznose dva i po miliona evra. Ako se to ne desi, crno-beli neće proći monitoring Evropske fudbalske unije, što bi još više otežalo položaj kluba. Kako se nezvanično saznaje, velika dugovanja postoje i prema fudbalerima.
Foto: FK Partizan

 

Problemi u Fudbalskom klubu Partizan kao da postaju sve ozbiljniji iz dana u dan. Možda je i izvor svih problema do kojih je došlo ove sezone velika finansijska kriza, odnosno dugovi koji opterećuju rad crno-belih.

Nakon potresa zbog ostavke trenera Zorana Mirkovića, a za njim i sportskog direktora Ivice Ilieva, predsednik Partizana Milorad Vučelić otkrio je i da klub ima dug od 22 miliona evra. Kako je funkcioner crno-belih rekao za list "Informer", najteži zadatak biće da u što skorije vreme reše neke od najvažnijih dugovanja, kako bi prošli stroge kontrole UEFA i izborili pravo takmičenja u Evropi za narednu sezonu. 

“Partizanu je potrebno veoma mnogo novca da bi prošao monitoring UEFA. Nastojimo da to rešimo, to je primarni cilj. Partizan ne sme da ne igra Evropu. Sve činimo da dobijemo licencu, to je prioritet svih prioriteta. Ne samo da igramo Evropu već da prođemo u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja", rekao je Vučelić za Informer.

Portal B92 prenosi da klub iz Humske najkasnije do kraja marta mora da reši problem sa najhitnijim dugovanjima koja iznose dva i po miliona evra. Ako se to ne desi, crno-beli neće proći monitoring Evropske fudbalske unije, što bi još više otežalo položaj kluba.

Kako se nezvanično saznaje, velika dugovanja postoje i prema fudbalerima. Iako su na nedavnom sastanku Upravnog odbora čelnici kluba odlučili da nastave sa radom i pored ostavki Mirkovića i Ilieva, navijači su na poslednjoj utakmici Partizana poručili da žele ostavku uprave i da odlazak trenera nije rešenje.

"UEFA svake godine krajem marta, do početka aprila sprovodi finansijsku kontrolu u svim klubovima. Klubovi moraju da obezbede sva sredstva i potraživanja, reprogramiraju da bi mogli da obezbede normalno funkcionisanje. Postoje problemi u Partizan, ali ne razumem takvu vrstu specijalnog rata koja se vodi", rekao je Vučelić.

Partizan je u prvenstvu Srbije trenutno treći sa čak 21 bodom zaostatka za prvoplasiranom Crvenom zvezdom i samo dva prednosti u odnosu na Čukarički koji je četvrti. Ekipa se plasirala u polufinale Kupa Srbije, gde će pokušati da dođe do trofeja, čime bi makar donekle popravili utisak u odnosu na sadašnje rezultate.