Novi v.d. direktora u javnim preduzećima u Nišu

|   Info
Odbornici Skupštine grada Niša izglasali su odluku o imenovanju novih v.d direktora u JKP Mediana i JKP Naisus.
Foto: televizija Kopernikus

 

Do smena je došlo nakon što su direktori ovih preduzeća Dragoslav Pavlović i Igor Vučić podneli ostavke. Oni se vraćaju u EPS, gde su zamrzli svoje funkcije kada su imenovini na mestima direktora ova dva preduzeća.

Odlukom Skupštine grada Niša na mesto v.d. direktora JKP Mediana doći će dosadašanji direktor Regionalne razvojne agencije “Jug” Ivan Mihajlović, a mesto v.d. direktor niškog vodovoda zauzeće Goran Milosavljević, nekadašnji većnik Grada Niša. Mesto direktora SC Čair preuzeće sportistkinja Branka Ranđelović.

Odlučeno je i da mesto lokalnog ombudsmana zauzme, dosadašnja načelnica Uprave za opšte poslove, Katarina Mitrovski, a na njeno mesto doći će dosadašnji zamenik Miljan Ćirković. Novi-stari direktor niškog Simfonijskog orkestra biće Svetozar Vezenković. Prema rečima gradonačelnice Niša, novi ljudi trebalo bi da donesu i novu energiju.

Najveća zamerka opozicije na izbor novih v.d. direktora je, prema njihovim rečima, nedostatak iskustva u poslu kojim će se baviti u budućnosti.

Kompletnu proceduru oko imenovanja v.d. direktora krajem godine sprovešće Komisija za izbor direktora, a odlukom Skupštine, Komisiju će predvoditi Radan Ilić.