Novo vozilo za hitnu pomoć Niš

|   Info
Grad Niš je poklonio Zavodu za hitnu medicinsku pomoć vozilo namenjeno za transport pacijenata koji idu na hemodijalizu. Za ovu namenu izdvojeno je oko tri miliona dinara, a iz gradske uprave su naveli da je u planu nabavka još jednog vozila u ovoj godini.

Zavod za hitnu medicinsku pomoć dobio je najnoviji mini bus sa osam sedišta, specijalno namenjen za transport pacijenata koji idu na hemodijalizu. Ovo vozilo u potpunosti odgovara obolelima i ispunjava osnovne uslove kao što je potrebna toplota, kazao je direktor ove zdravstvene insitucije. 
Ne računajući finansijska sredstva, od 2006. godine ovo je prvo vozilo koje je Grad kupio za potrebe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, kazao je gradonačelnik Niša.
Grad Niš će finansijskim sredstvima nastaviti da pomaže ovoj zdravstvenoj ustanovi, kazao je gradski većnik zadužen za medicinska pitanja.
Pored kupovine novog vozila, iz gradske uprave navode da je za prvi kvartal ove godine u planu i sređivanje prilaza i uređenje parka Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.