Novosadska policija od sada i na Dunavu, čuvaće i učesnike EXIT-a

|   Info
Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić danas je u Novom Sadu otvorio objekat na Dunavu namenjen novosadskoj rečnoj policiji, rekavši da će tokom održavanja "Egzita" biti pojačane mere bezbednosti imajući u vidu nedavni teroristički napad ispred Ambasade Izreala u Beogradu i da će policijski punktovi biti postavljeni na više lokacija u Novom Sadu.
Foto: FoNet/MUP Srbije

 

Izvor: FoNet 

Dačić je tokom obilaska prostora na Petrovaradinskoj tvrđavi, gde će biti operativni štab MUP koji je formiran zbog "Egzita", rekao da će svakog dana oko 700 pripadnika MUP-a brinuti o bezbednosti građana i posetilaca festivala, kojih će, kako se očekuje, biti oko 200.000.

Među njima su, osim novosadske policije, i pripadnici Žandarmerije i Interventne jedinice, ronioci, vodiči pasa i kontradiverzione ekipe, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dačić je naglasio da će novootvoreni objekat rečne policije unaprediti bezbednost na Dunavu, kao i da će podizanjem kapaciteta rečne policije u Novom Sadu biti značajno povećana bezbednost građana na kupalištima, što je posebno važno za letnju sezonu.

Objekat pored rečne policije koristiće i Javno vodoprivedno preduzeće "Vode Vojvodine". 

 

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar