O rijalitijima se izjasnio i ministar Stefanović

|   Info
Ministar policije Nebojša Stefanović oglasio se povodom bure koja se podigla oko rijaliti programa.
foto: Fonet

Izvor: b92

On je izjavio da svako u Vladi ima pravo na svoje mišljenje, ali da ne misli da ministri treba da uređuju privatne medije.

U intervjuu za "Kurir" kaže i da mu je čudno što ministru kulture Vladanu Vukosavljeviću ne smeta što mu je u odbranu prvi priskočio Dragan Đilas, koji je u Srbiju prvi doveo rijalitije. 

"Ana Brnabić je vrlo jasno rekla da nije na Vladi da se bavi rijalitijima, već da za to postoje nezavisna regulatorna tela. Ministar kulture je prvi krenuo u disciplinovanje medija, sutra će možda da kaže šta treba da bude u vašoj novini...
Međutim, neka je ministar to rekao, on je izneo svoje mišljenje. Ana Brnabic je premijer, ona je izabrala Vladu, taj ministar je izabran na njen predlog i ona je iznela svoje mišljenje", rekao je Stefanović. 

Na konstataciju da nije stala na stranu svog člana kabineta u tom ratu oko rijalitija, Stefanović kaže da se Brnabić nije svrstavala. 

"Ne mislim da ministri treba da uređuju privatne medije. Ako narod to neće da gleda, neka promeni kanal", istakao je Stefanović. 

On je rekao i da mu je zasmetalo što Vukosavljeviću ne smeta što je u njegovu zaštitu prvi pritrčao Dragan Đilas. 

"To što njemu ne smeta da otac rijalitija u Srbiji bude njegov zaštitnik, meni mnogo govori o Vukosavljeviću. Đilas samo sticajem okolnosti nije hteo otvorenije da stane uz ministra kulture, a vrlo jasno je bio na njegovoj strani da bi napao Pink. To da čovek koji je doveo rijalitije u Srbiju, zaradio lep novac na tome, danas kaže da Srbiji ne treba rijalitiji, pa to je tragikomično", ocenio je Stefanović ističući da je premijerka reagovala na ispravan način. 

Upitan da li je to uvertira za smenu Vukosavljevića, kaže da o tome on ne odlučuje, ali da mu je čudno da ministru kulture ne smeta odbrana čoveka koji je otac rijalitija. 

"Pogledajte suštinu njegove izjave - dubinska podršaka Vukosavljeviću koju je on iskoristio kao političku alatku da opet napadne Vladu i to na temi čiji je sam otac", poručio je Stefanović.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar