O unapređenju rada administracije

|   Info
Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić razgovarao je sa poslanikom parlamenta Austrije srpskog porekla Kristijanom Kovačevićem o unapređenju rada administracije i položaju manjina u Srbiji, ali i odnosima dve zemlje, koje su ocenili kao veoma dobre, saopštilo je danas Ministarstvo.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Ružić je istakao da je reforma donela ključnu promenu u percepciji službenika prema radu i da su sada građani na prvom mestu.

"Svi službenici su se plašili digitalizacije, a zapravo uprava na taj način smanjuje i vreme potrebno za rad na jednom predmetu i lakše i brže savladava posao", rekao je Ružić.

On je dodao da je prošle godine završen veliki posao kada je reč o položaju manjina i da su unapređene mogućnosti za ostvarivanje njihovih prava u Srbiji i istakao da mu je drago da se velika pažnja posvećuje Srbima u Austriji.

U saopštenju se naglašava da će srpska diplomatsko-konzulatna predstavništva od 1. januara moći da rade u Registru matičnih knjiga i lakše pružati usluge državljanima Srbije u inostranstvu.