Obaveza sprovođenja dogovorenog

|   Info
Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović ponovila je da proces dijaloga i nalaženja rešenja za Kosovo i Metohiju nije obaveza zbog evropskih integracija.
Foto: FoNet

Izvor: FoNet

Ona je dodala da očekuje da EU "pojača i potcrta" obavezu sprovođenja do sada dogovorenog, pre svega uspostavljanje Zajednice srpskih opština.

"Evo pretpostavimo da prekinemo proces evropskih integracija. Da li to znači da se ne bavimo više temom Kosova i Metohije i naše zajednice, naših ljudi, naših verskih i kulturnih spomenika? Samo neodgovorni i površni političari, u stvari politikanti, mogu to da tvrde i nude takve ideje", rekla je Jadranka Joksimović za "Politiku" od subote.

Ona je ocenila da postoje realni uslovi da do kraja godine Srbija u pregovorima sa EU otvori makar tri poglavlja koja su tehnički spremna: 9 - finansijske usluge, 17 - ekonomska i monetarna unija i 18 - statistika.

Jadranka Joksimović je kazala da je Srbija početkom austrijskog predsedavanja predala EU pregovaračku poziciju za poglavlje 2 - sloboda kretanja radnika i da očekuje da uskoro uđe u proceduru u Savetu EU.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar