Obnova aleksinačkih vrtića

|   Info
U okviru dodele bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike prošle godine je za aleksinačke vriće izdvojeno trinaest miliona dinara, a za svrljiške četiri. Ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović obišla je predškolske ustanove u tim mestima kako bi se uverila šta je tim sredstvima urađeno.

Izvor: RTS

Sredstvima Vlade i opštine u svrljiškom vrtiću renovirani su toaleti i potpuno uređena unutrašnjost.

U novoj preraspodeli ovde očekuju i deo sredstava za dogradnju novog bloka kako bi se smanjila lista čekanja.

Na centralnom objektu aleksinčke predškolske ustanove urađena je nova krovna konstrukcija, fasada, termoizolacija i zamenjena stolarija, a u seoskom vrtiću u Prćilovici uvedeno je parno grejanje.

Za naredni period plan je parno grejanje i u centralnom objektu, a očekuju i pomoć Vlade oko smanjenja liste čekanja na kojoj je 250 dece.

Ministarka Slavica Đukić Dejanović obećala je da će reagovati kako bi se na Komisiji u Vladi razmotrila mogućnost da se otkoloni ovaj problem nastao zbog inače opravdanih mera zabrane zapošljavanja.

Ona je rekla da je zadovoljna urađenim, ali da zbog loše demografske slike kakva je npr odumiranje po jednog sela svake godine u aleksinačkoj opštini, predstoji još dosta posla.

Na temu demografije i populacione politike nastavljen je razgovor sa predstavnicima opština Nišavskog, Topličkog i Pirotskog okruga.