Očekuje se odluka o Evroligi, kakve su šanse Partizana i/ili Zvezde za novu sezonu?

|   Sport
Kada je reč o narednoj, sigurno je da ćemo u Evroligi gledati Real Madrid, Barselonu, Baskoniju, Olimpijakos, Panatinaikos, Efes, Fenerbahče, CSKA, Makabi, milansku Olimpija i Žalgiris. Mesta će se rasporediti i prema učinku u Evrokupu, gde je Partizan u trenutku prekida zbog pandemije bio najefikasnija ekipa. Preostali broj popuniće najbolji predstavnici Jadranske lige, nemačkog prvenstva i istočnoevropske regionalne VTB lige. Crvenoj zvezdi u prilog ne ide činjenica da je iza Partizana i u regionalnom ABA šampionatu, a ako Partizan dobije poziv, gotovo je nemoguće da on stigne i za crveno-bele, kao još jednog predstavnika Srbije.
Foto: Fonet

 

Hoće li se nastaviti takmičenje u Evroligi i kako će izgledati naredna sezona – odgovor na ovo pitanje dobićemo u ponedeljak, a nagoveštaj rešenja možda već u subotu.

Kako piše španski list Mundo deportivo, ponedeljak je Dan D za Evroligu, a nagoveštaj kako će otvorena pitanja biti rešenja dobićemo tokom vikenda, kada se organizuje sastanak Evrolige sa košarkašima različitih klubova.

Kako je objavljeno, reč je o konsultacijama tokom kojih čelnici elitnog takmičenja žele da čuju mišljenje igrača. Kao učesnik ovogodišnje sezone, predstavnike će imati Crvena zvezda, a poziv je upućen i u Partizan. Plan je da svaki od pozvanih klubova predstave po dva košarkaša – kapiten aktuelnog tima i jedan veteran kluba. Za sada je poznato da će u ime crveno i crno-belih iz Beograda svoje mišljenje izneti Branko Lazić, odnosno Novica Veličković.

Ukupno 18 klubova imaće predstavnike na sastanku.

Konačnu odluku bord Evrolige doneće u ponedeljak. Nezvanično, najbliže su odluci da se ova sezona ne nastavi.

Kada je reč o narednoj, sigurno je da ćemo u Evroligi gledati Real Madrid, Barselonu, Baskoniju, Olimpijakos, Panatinaikos, Efes, Fenerbahče, CSKA, Makabi, milansku Olimpija i Žalgiris. Mesta će se rasporediti i prema učinku u Evrokupu, gde je Partizan u trenutku prekida zbog pandemije bio najefikasnija ekipa. Preostali broj popuniće najbolji predstavnici Jadranske lige, nemačkog prvenstva i istočnoevropske regionalne VTB lige.

Crvenoj zvezdi u prilog ne ide činjenica da je iza Partizana i u regionalnom ABA šampionatu, a ako Partizan dobije poziv, gotovo je nemoguće da on stigne i za crveno-bele, kao još jednog predstavnika Srbije.