Od početka godine 17 ubistava u Beogradu, osam razrešeno

|   Info
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da se od početka godine u Beogradu dogodilo 17 ubistava sa elementima organizovanog kriminala i da je osam slučajeva do sada razrešeno.
Foto: FoNet


Izvor: Tanjug

Stefanović ističe da aktuelna vlast, za razliku od prethodne, ne pravi razliku među žrtvama i da joj je važno da se razreši svako ubistvo.

On je rekao da policija sa Tužilaštvom intenzivno radi na rešavanju još nekoliko slučajeva ubistava u prestonici i da će, prema njegovom uverenju, biti razrešeni ''relativno brzo''.

Ministar je naveo da se u periodu od 2001. do 2012. godine dešavalo 250 ubistava godišnje, a da danas opozicija često, kaže, podmeće lažne podatke i iznosi tvrdnje da u Beogradu nije razrešeno nijedno ubistvo.

''Razrešeno je osam ubistava i to mnogo bolji rezultat nego ranije. Nije dobro kada se desi i jedno ubistvo, ali u njihovo vreme su ubijani vojnici, ljudi koji su imali drugačije političko mišljenje, ubijani su istraživački novinari'', rekao je Stefanović za TV Pink.

On je kritikovao pojedine poslanike opozicije koji su, kako kaže, na pominjanje ubistva Milana Pantića i Ranka Panića napustili jučerašnju sednicu skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i tako pokazali da ''im njihova smrt nije važna jer nisu bili na njihovoj strani''.

Stefanović je kazao i da je odmah posle sednice jedan poslanik napisao tvit koji, kaže, nema nikakve veze sa istinom i koji je hteo da ''iskrivi ono što je Stefanović rekao''.

Ministar je naveo da su na njegovo pominjanje ubistva Milana Pantića i Ranka Panića poslanici opozicije napustili sednicu Odbora jer ''nisu želeli da slušaju imena tih ljudi''.

''To je skandalozno. Za njih, očigledno, Pantić i Panić nisu dovoljno dobri jer nisu bili na njihovoj strani, pa im njihova smrt nije važna."

Stefanović je naglasio da je jednako užasno ubistvo i Slavka Ćuruvije i Milana Pantića i da tu nema razlike.

''Niko nije rekao da mu je više žao jednog ili drugog. Za ljude u štabu Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića i drugih to nije isto, oni neće da izgovore imena Pantića i Panića, a kad neko drugi izgovori oni napuštaju salu'', kazao je Stefanović.

On je istakao da je aktuelna vlast otkrila ubice i Slavka Ćuruvije i Ranka Panića, a da je prethodna vlast godinama rukovodila bezbednosnim aparatom, ali da je ta ubistva nisu zanimala.

''Nisu našli za shodno da pronađu ubice tih ljudi, pa ni Slavka Ćuruvije kojeg zloupotrebljavaju, ali ni drugih koji su očigledno za njih manje vredni'', zaključio je Stefanović.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar