Od ponedeljka časovi 45 minuta

|   Info
Štrajk prosvetnih radnika privremeno prestaje u ponedeljak, najavljuju sindikati koji su na početku školske godine pokrenuli obustavu rada nezadovoljni mestom u platnim razredima.

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković kaže da štrajk nije završen i da će biti nastavljen ukoliko ministarstvo ne ispuni obećanja. 

 "Štrajk prosvetnih radnika završava se potpisivanjem sporazuma i ispunjenjem štrajkačkih zahteva. U ovom slučaju nije došlo ni do jednog, ni do drugog, tako da mi smatramo da ovaj štrajk nije završen, već smo samo dali kratak predah", rekla je Janković. 

 Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je u petak da će u naredne dve do tri godine plate u prosveti biti povećane za 35 do 36 odsto. Jasna Janković navodi da je štrajk prekinut do usvajanja republičkog budžeta za narednu godinu. 

 "Ukoliko u budžetu ne bude predviđeno sve kako smo se dogovorili, onda ćemo štrajk nastaviti. Iz pregovora Vlade Srbije i Međunarodnog monetarnog fonda proističe da bi prosveta u naredne dve, tri godine trebalo da bude na prvom mestu u izdvajanjima iz budžeta. Povećanje plata trebalo bi da bude realizovano početkom sledeće godine, pa ćemo u 2019. videti tačno na čemu smo", rekla je Janković. 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar