Odličan start na Svetskom prvenstvu

|   Sport
Veslači Srbije Miloš Vasić i Nenad Beđik osvojili su prvo mesto u kvalifikacijama za četvrtfinale Svetskog prvenstva. Na takmičenju u Plovdivu dobar rezultat imao je i Marko Marjanović, koji se takođe direktno plasirao u četvrtfinale.
Foto: Veslački savez Srbije

 

Miloš Vasić i Nenad Beđik izvanredno su startovali u Bugarskoj. Naš dvojac je s vremenom 6:23.70 trijumfovao u trećoj grupi kvalifikacija i tako se plasirao direktno u četvrtfinale. Pored našeg čamca među 24 najbolja otišle se i posade Češke, Italije i Ukrajine, dok je petoplasirani Brazil otišao u repasaž. Vasić i Beđik su posle prvih 500 metara bili treći, iza čamaca Češke i Italije koji su najbolje povukli. Narednu četvrtinu trke naša posada se izveslala perfektno probivši se na čelnu poziciju na ulasku u drugu polovinu trke u koju je ušla sa gotovo dve sekunde prednosti u odnosu na drugoplasirane Italijane. I u drugoj “hiljadarci” Vasić i Beđik su bili na visokom nivou ne dozvolivši nikome da im ugrozi startnu pobedu na šampionatu.

Skifista Marko Marjanović se takođe direktno plasirao u četvrtfinale osvojivši s vremenom 6:54.59 drugo mesto u četvrtoj grupi kvalifikacija iz koje su među 24 najbolja u ovoj disciplini otišli i čamci Danske i Belgije. 

Miloš Stanojević nije uspeo da se direktno iz kvalifikacija plasira u polufinale skifa za lake veslače pa će priliku za to tražiti u repasažu koji je na programu u utorak.

 

Foto: Veslački savez Srbije

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar