Održan 1. ribolovački "Most kup" u Ćupriji

|   Info
Tokom dvodnevnog takmičenja, učestvovalo je 77 takmičara iz cele Srbije. U fider kategoriji pobedio Stefan Arsić iz Kraljeva, u plovak kategoriji Anđela Petković iz Niša, dok je u varaličarskom kupu prvo mesto osvojio Marko Aleksijević iz Kragujevca.
Takmičari sa pobednicima prvog "Most kupa": Foto TV Pomoravlje (Facebook)

 

Prvi ribolovački „Most kup“ održan je proteklog vikenda, 22. i 23. septembra u Ćupriji, u na obali reke Morave. Takmičilo se 77 ribolovaca iz cele Srbije u tri kategorije: u subotu su se takmičili ribolovci u feder tehnici i tehnikom udice na plovak, dok su se narednog dana takmičili varaličari.

Jelena Petrović, direktorka Turističke organizacije opštine Ćuprija istakla je značaj održavanja ove manifestacije, kako za Ćupriju, tako i za razvoj njenog turizma, ali i same ljubitelje ribolova:

-Održavanjem ovakvih manifestacija podiže se promocija turističkih potencijala opštine Ćuprija. Velika Morava sa svim svojim resursima je od velikog značaja za afirmaciju opštine i ovde se stvara jedan nesvakidašnji ambijent. Posetioci ovde zaista mogu da uživaju –rekla je Petrović.

Jedan od organizatora ove manifestacije Slobodan Malenić takođe smatra da ova manifestacija na najbolji mogući način povezuje ljubitelje ribolova:

-Ovo je veoma bitno za razvoj turizma u našoj opštini. Velika Morava ima značajan potencijal što se tiče samog turizma. Došli su ribolovci iz brojnih krajeva Srbije i hoćemo da im pokažemo Veliku Moravu i Ćupriju kao grad, ali i da se družimo. Ovo su kupovi druženja. Svi ovi učesnici su naši veliki prijatelji i nadam se da im se dopada ono čime mi raspolažemo ovde –rekao je Malenić.

Prvog dana učestvovalo je 14, dok je u varaličarskom kupu učestvovalo 63 ribolovaca iz skoro svih krajeva Srbije. Stefan Arsić iz Kraljeva pobednik je u fider kategoriji, dok je pobednica u plovak tehnici reprezentativka Srbije u ribolovu, Anđela Petković iz Niša. Oni su dobili nagrade  u vidu ribolovačkog pribora:

-Ovo je divno iskustvo. Nikada nisam pecala na reci. Ovo mi je prvi put da pecam ovde. Teško je i komplikovano, radi se o potpuno drugačijoj tehnici. Odlično sam se snašla, nisam ni očekivala da ću biti prva. Pecam od svoje šeste godine, a od treće razreda osnovne škole se isključivo bavim sportskim ribolovom. Četvrta sam ove godine u Srbiji i nadam se da već sledeće godine odem u Južnu Afriku na svetsko prvenstvo–rekla je mlada pobednica.

Pobednik u kategoriji varaličara je Marko Aleksijević iz Kragujevca, koji je ulovio soma. Dvodnevnoj manifestaciji prisustvovao je i Aleksa Ilić, domaćin kupa, ribolovac i osvajač brojnih ribolovačkih trofeja, kako u Srbiji tako i u inostranstvu, kao i mnogobrojni meštani koji su uživali u takmičenju i lepom vremenu. Za najmlađe posetioce organizovan je i čas varaličarenja.

Organizator manifestacije je Turistička organizacija, dok je pokrovitelj opština Ćuprija.

Dušan Miletić

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar