Održan izbor za mis i mistera "Akva parka" u Jagodini

|   Sport
U kategoriji „Men fizik“ pobedio Dejan Voloder, dok su šampionke u bikini i velnes fitnesu bile Dalila Jusić i Ivana Milić. Najbolji do 90 kilograma je Mirnes Husanović, dok je u kategoriji preko 90 kilograma najbolji bio Filip Dojčinović
Foto: TV Kopernikus

Izbor za mis i mistera „Akva parka“ u Jagodini održan je protekle nedelje, 22. jula, u „Akva parku“ u Jagodini. Organizator takmičenja bio je bodibilding klub „Everest“ u saradnji sa jagodinskim Sportskim savezom.

Nastupio je veliki broj takmičara, kako iz Jagodine, tako i iz bivše Jugoslavije. U kategoriji „Men fizik“ takmičilo se njih desetorica, a trijumfovao je Dejan Voloder iz Prijepolja:

-Učestvovao sam dva puta. Prošle godine sam bio drugi, a sada sam prvi. Došao sam kao jedan od favorita, iako su svi bili spremni. Razlika je bila mala, ali nijanse su odlučile. Mislim da je iskustvo bilo presudno, ali što se forme tiče, sva trojica smo bili skoro isti –rekao je Voloder.

Takmičarke su nastupile u dve kategorije: bikini i velnes fitnes. U bikini kategoriji trijumfovala je Dalila Jusić iz Sarajeva:

-S obzirom na to da je ovo za mene bilo prvo takmičenje, mislim da je sve proteklo super. Ovo je bilo jedno od najopuštenijih takmičenja na kojima sam nastupala, nije bilo pritiska kao na ostalim. Što se grada tiče, zaista sam impresionirana –rekla je Jusić.

U velnes kategoriji, šampionsku titulu ponela je Ivana Milić iz Niša:

-Moj trener Ivan Krsmanović i ja smo se spremali za takmičenje u oktobru, tako da je ovo došlo negde usput. Zaista nisam očekivala pobedu –rekla je Milić.

Nadmetanje u bodibildingu imalo je dve kategorije: do 90 i preko 90 kilograma. U kategoriji do 90 kilograma pobedio je Mirnes Husanović, višestruki šampion iz Bosne i Hercegovine i dvostruki prvak Balkana:

-Nisam planirao da se takmičim. Pre četiri nedelje sam krenuo sa pripremama i poznat sam po formi i kako radim sa Peđom. Odlučili smo da se takmičimo, osvojio sam prvo mesto i mislim da sam i zaslužio –rekao je Husanović.

Filip Dojčinović, pobednik u kategoriji preko 90 kilograma, takođe je zadovoljan učešćem:

-Konkurencija je bila žestoka i mislim da sudijama nije bilo lako. Čestitam protivnicima, baš su me namučili. Ambijent u kom smo se predstavili je zaista izuzetan –rekao je Dojčinović.

Organizator takmičenja u „Akva parku“ je bodibilding klub „Everest“ u saradnji sa jagodinskim Sportskim savezom:

-Veoma se radujem što smo imali veliku posećenost na ovoj promociji bodibildinga i fitnesa. Zahvalio bih se i predsedniku Draganu Markoviću Palmi, koji je organizovao „Dan otvorenih vrata“ i koji je omogućio posetiocima da prisustvuju ovoj promociji. Nama sportistima to mnogo znači –rekao je Predrag Milošević iz bodibilding kluba „Everest“ iz Jagodine.

Pokrovitelj takmičenja bila je Skupština grada Jagodine.

Dušan Miletić

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar