Manifestacija je imala za cilj da približi znanje o gljivama široj javnosti, ukaže na značaj održivog gljivarstva, promoviše turističko rekreativni potencijala Jugoistočne Srbije i gastronomske ponude ovog kraja.
Kroz Izložbu jesenjih svežih gljiva I fotografija prikazano je preko 100 vrsta gljiva iz Nišavskog okruga i šireg područja.
Posetioci Manifestacije bili su u prilici i da degustiraju premijerno specijalitet “Čorbu od 100 vrsta gljiva”, koju je spremala kulinarska ekipa Gljivarskog društva Niš i kuvar promoter zdrave hrane iz prirode Neša Travka.
Pored jedinstvenog specijaliteta čorbe od 100 vrsta gljiva, posetioci su mogli da probaju I druge karakteristične proizvode poput, gulaša, kolača i rakije od gljiva.
Ovaj jednodnevni događaj okupio je mnogobrojne ljubitelje gljiva iz Niša i drugih gradova Srbije. Manifestaciju je posetio i poznati srpski kuvar Saša Mišić.
Planovi organizatora za narednu godinu su ambiciozni, sa ciljem da ova manifestacija preraste u višednevnu i da dobije međunarodni karakter.
Komentari (0)
Ne postoji komentar!