Održana nova sednica Komisije za borbu protiv narkomanije

|   Info
Komisija za borbu protiv narkomanije u školama, koja radi na podizanju svesti o štetnosti narkotika, održala je drugi sastanak. Predsednik Komisije i ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je napravljen program u 4 tačke, sa kojim će se "ući u sve škole u Srbiji", kako bi se deci predstavila štetnost narkotika.

Program u četiri tačke sa kojim će se ući „ u sve škole u Srbiji „ podrazumeva prevenciju, i rad sa roditeljima i decom – izjavio je ministar zdravlja i predsednik Komisije za borbu protiv narkomanije, dr Zlatibor Lončar na drugoj sednici ovog tela u Vladi Srbije. Sa svakom generacijom radiće se posebno, kako bi se mladi otvorili i animirali da uzmu aktivno učešće u ovoj temi, i kako bi se razbile eventualne barijere koje postoje – dodao je Lončar.

Osim prevencije, važno je da Ministarstvo unutrašnjih poslova i resor pravosuđa daju svoj doprinos. Urađena je sistematizacija, i svaka škola će od septembra imati školskog policajca, ne samo na papiru već i u praksi, a takođe će biti pojačan broj inspektora koji rade na ovakvim slučajevima – najavljeno je na sednici. Pored toga, ministarka pravde Nela Kuburović saglasna je da se novim i unapređenim zakonskim rešenjima u budućnosti pooštre kazne za ova krivična dela.  

Da podsetimo, povod za formiranje stručnog tima bila je smrt četiri tinejdžera u Srbiji za koje se sumnja da su koristili sintetičku drogu ekstazi.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar