Održana "Novobeogradska porodična biciklijada“

|   Život
Manifestacija "Novobeogradska porodična biciklijada“ održana je danas ispred zgrade opštine Novi Beograd, a prema rečima njenog predsednika Bojana Bovana, prilika je da se promovišu porodične vrednosti, te da se mladi edukuju, a stariji opomenu da vode računa o bezbednosti biciklista u saobraćaju, kao i da se promoviše biciklizam kao sport.
Foto: FoNet/Milica Vučković

 

Izvor: FoNet

Bovan je na otvaranju te manifestacije istakao da Novi Beograd ima 65 kilometara uređenih biciklističkih staza i perspektivu da se njihov potencijal znatno proširi, na čemu će se intenzivno raditi, saopštila je GO Novi Beograd.

"Manifestaciju pripremamo sa najvećim profesionalcima kada je biciklizam u pitanju, pa nema razloga da biciklijadu ne nastavimo i ubuduće i organizujemo je svake godine", rekao je Bovan.

Organizatori iz GO Novi Beograd i Sportskog udruženja „Tour de Fun“ pripremili su i nagrade i poklone za decu i odrasle.

Deca su imala priliku da pogledaju predstavu, te da učestvuju u trci guralicama, vožnji rolera i edukatinim slagalicama. Svako dete dobilo je prigodan i praktičan paket sa poklonima (ranac, svetlo, zvonce, svetleću trakicu oko ruke i bojanku).

Za one koji su već ovladali vožnjom bicikla, organizovan je poligon spretnosti.

Zajednička porodična vožnja biciklima prošla je stazom dugom šest kilometara.

Novobeograđani su vozili bicikle duž Ulice Omladinskih brigada do Savskog nasipa, odnosno do okretnice u Bloku 70 i nazad, do parkinga Gradske opštine, gde su podeljene nagrade.

Manifestacija je prethodno bila zakazana za 12. maj, ali je zbog kiše otkazana.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar