Održana osma prolećna berza sitnih životinja u Jagodini

|   Info
Prodavaca i kupaca je bilo iz različitih krajeva Srbije, a događaj je organizovan pod pokroviteljstvom Skupštine grada Jagodine i Asocijacije odgajivača sitnih životinja Srbije
Foto: TV Kopernikus

 

Prolećna berza sitnih životinja Udruženja za zaštitu i odgoj sitnih životinja grada Jagodine, osma po redu, održana je danas na platou ispred Hale sportova „JASSA“ u Jagodini.

Kao i prethodnih godina, proizvođači i prodavci predstavili su na svojim tezgama različite vrste sitnih životinja: od kunića, preko živine, pa sve do golubova, papagaja i drugih vrsta ptica. Predsednik Udruženja za zaštitu i odgoj sitnih životinja grada Jagodine Saša Janković istakao je da je zadovoljan ovogodišnjom berzom, ponudom i posećenošću, uprkos pandemiji korona virusa:

-Odgajivači sitnih životinja ovde razmenjuju svoja iskustva i prodaju nešto od svojih životinja. Za ljubitelje ovo je mesto gde mogu da nabave sitne životinje i da saznaju nešto o nekim novim vrstama koje do sada nisu mogli da vide u gradu. Posećenost je dobra i pored ovih mera koje su na snazi. Narod je malo rezervisan, gledamo da razmak između tezgi bude kao što bi trebalo da bude po propisima. Sve u svemu, nije loša posećenost ove godine –rekao je Janković.

Proizvođača i prodavaca je bilo iz mnogobrojnih krajeva Srbije, kao i posetilaca, među kojima je bilo ljudi različitih generacija, kao i dosta dece. Jesenja berza biće održana takođe osmi put, u septembru mesecu ove godine. Događaj je organizovalo Udruženje za zaštitu i odgoj sitnih životinja iz Jagodine, a pokrovitelji su bili Skupština grada Jagodine i Asocijacija odgajivača sitnih životinja Srbije.

D.M.