Održana poslednja akcija dobrovoljnog davanja krvi u Jagodini

|   Info
Od 1. septembra, Pomoravski okrug će se krvlju snabdevati iz Kliničkog centra u Nišu. „Nema razloga za brigu“ rekao je dr Aleksandar Ilić, načelnik odeljenja Transfuziologije u Opštoj bolnici u Jagodini, tokom akcije u selu Glavinci kod Jagodine
Foto: TV Kopernikus

 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi održana je proteklog petka u selu Glavinci nadomak Jagodine u saradnji sa meštanima ovog sela, Crvenim krstom i odeljenjem Transfuziologije Opšte Bolnice u Jagodini.

Ovo je bila poslednja akcija dobrovoljnog davanja krvi na teritoriji Jagodine, s obzirom na to da će obavezu oko prikupljanja dragocene tečnosti od 1. septembra preuzeti klinički centri u Beogradu, Nišu i Kragujevcu:

-Mi sada pripadamo niškom kliničkom centru. Oni će ubuduće izvoditi ovakve akcije za teritoriju Jagodine. Zamolio bih sve buduće davaoce da uzmu učešće u tim akcijama, da bi se prikupilo što više krvi za one kojima je to potrebno –rekao je Dušan Milojević, predsednik Komisije za dobrovoljno davalaštvo krvi u Jagodini.

Načelnik odeljenja Transfuziologije u Jagodini, dr Aleksandar Ilić, navodi da nema razloga za brigu zbog novog zakona koji će uskoro stupiti na snagu, jer će se potrebnim jedinicama krvi snabdevati iz Niša kad god to bude bilo potrebno:

-Pripali smo niškom zavodu. Oni će nas svakog meseca snabdevati krvlju na osnovu našeg trebovanja. Oslanjamo se na statistiku, na svih prethodnih pet godina trebovanja. Koliko smo trošili, toliko ćemo i trebovati. Sve poteškoće koje se javljaju, mi prevazilazimo i nadam se da će tako biti i ubuduće –rekao je Ilić.

Među davaocima je bilo i mlađih i starijih, a svima je cilj bio isti – da pomognu onima kojima je to potrebno. Meštani su se akciji odazvali u velikom broju, tako da je prikupljeno oko 80 jedinica krvi.

Dušan Miletić
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar